Typen voor

Dyslecten

Als je dyslexie hebt, vind je lezen (en schrijven) vaak lastig. Je spiegelt, draait en verwisselt letters. Daarom is het voor dyslecten extra moeilijk om te leren blindtypen. Dankzij onze persoonlijke begeleiding hoeft dit gelukkig geen probleem meer te zijn. Blind leren typen draagt bij aan de ontwikkeling van het letter- en woordbeeld. Het zorgt ervoor dat schrijven automatisch gaat en makkelijker wordt. Hierdoor verbeteren je leerprestaties én neemt je zelfvertrouwen toe.

 

Bied jouw kind óf jezelf deze voorsprong. Door vaak en met regelmaat te typen, vinden vingers na een paar weken al hun weg op het toetsenbord en worden ze steeds vingervlugger. Sneller klaar met het huiswerk en je verslagen, én als bonus ook nog eens met minder energie…

 

In het lesprogramma van VingerVlug kun je het lettertype waarin de oefeningen worden getoond aanpassen. Je hebt de keuze tussen het schreefloze lettertype Open Sans en Open Dyslectic. Hoe goed een lettertype voor jou werkt, is persoonlijk. Maar als je een lettertype gebruikt dat goed bij jou past, word je minder snel moe bij het lezen. Voor veel mensen met dyslexie is dat sowieso een schreefloos lettertype. We raden dan ook aan om uit te proberen wat het beste werkt.

 

Ook kun je de achtergrond kleur van elke oefening aanpassen, hierdoor verminder je het contrast. Op deze manier kun je met leesproblemen en/of dyslexie prettiger lezen.

 

 

Kun je ook niet wachten om jouw kind dit te laten leren? Of wil jij het zelf leren? Wij helpen je graag verder!

Lissy

Lissy

Bratt

Bratt

Vivian

Vivian

Frida, student HBO communicatie

Frida, student HBO communicatie