Wie is Saskia?

“Twaalf jaar heb ik lesgegeven in Culemborg en omgeving onder de naam, Gewoon Juf Saskia als typedocent, juf, eigenaar van VingerVlug. Zo’n 2000 kinderen, scholieren en volwassenen heb ik leren blindtypen.

Deze jarenlange ervaring heeft mij het VingerVlug lesprogramma doen opzetten. En nu leren er kinderen, scholieren en volwassenen in Nederland, België en Nederlandse Antillen met dit programma onder leiding van mijn team van typedocenten!

Leerlingen begeleiden, uitdagen en stimuleren, én iets meegeven waar ze hun verdere leven iets aan hebben: blindtypen! Hoe bijzonder is dat?”

– Saskia Veltenaar

Over VingerVlug

“Door mijn jarenlange ervaring met leerlingen met de meest uiteenlopende rugzakjes, heb ik het lesprogramma van VingerVlug ontworpen. De opbouw van het aanleren van alle letters, het te-kiezen-lettertype en de achtergrondkleur voor elke oefening. Over alles heb ik nagedacht en gecheckt met experts.

 

Maar ook de keus om cijfers en de meest voorkomende leestekens op te nemen in het lesprogramma (als enige typeprogramma in Nederland, België en de Nederlandse Antillen). Je kan tenslotte niet blindtypen met 10 vingers als je niet weet waar bijvoorbeeld de 3 en het @ zit….

Met VingerVlug wil ik mijn enthousiasme over blindtypen delen: het team van typedocenten waar ik mee werk zijn dan ook allemaal mensen met dezelfde visie. Leren blindtypen met 10 vingers is fun.

En hoe fijn is het als er een typedocent jou daarbij begeleidt, stimuleert en uitdaagt? Iemand die met je meekijkt wat je vingers doen. Iemand die ziet als het even niet zo lekker gaat. Want het leren van een vaardigheid gaat nu eenmaal niet vanzelf. Door regelmatig kort te oefenen vinden óók jouw vingers automatisch hun weg naar de juiste letter.

Enig idee hoeveel tijd je gaat overhouden als je niet meer naar je vingers en het toetsenbord hoeft te kijken? Waar wacht je nog op? Leer nu ook blindtypen.”

Leerlingen

in hoeveel weken?

Typedocenten

Sinds

Contact

Telefoon: +31 6 28638605

Email: contact@vingervlugtypen.nl